Albańska kuchnia - przepisy - Qofte të skarës Drukuj
Wpisany przez Joanna Sadushi   
środa, 24 lutego 2010 01:20
Spis treści
Albańska kuchnia - przepisy
BAKLAVA
FILETA QENGJI
Mëlçitë skuqen me gjize
PULE ME ARRA
Pilaf Nertili
Qofte të skarës
Qengji me kos
Wszystkie strony

 

Qofte të skarës – kotlety z grilla z warzywami

Mieszamy razem mięso mielone, sól, pieprz, oregano, drobno krojoną ostrą paprykę, 1 zeszkloną na masełku cebulę, trochę mąki, potem w zależności od konsystencji dodajemy sobie do tego 2-3 łyżki oliwy, by się nie nam mięso dało uformować w kotleciki w kształcie cygar. Układamy je w rondlu z roztopionym masłem. Podlewamy bulionem warzywnym i pieczemy w piekarniku.