Albańska kuchnia - przepisy - Mëlçitë skuqen me gjize Drukuj
Wpisany przez Joanna Sadushi   
środa, 24 lutego 2010 01:20
Spis treści
Albańska kuchnia - przepisy
BAKLAVA
FILETA QENGJI
Mëlçitë skuqen me gjize
PULE ME ARRA
Pilaf Nertili
Qofte të skarës
Qengji me kos
Wszystkie strony

Mëlçitë skuqen me gjize – potrawa ze smażonych wątróbek i słonego twarożku.

W garnku roztapiamy pół kostki masła, podsmażamy na nim dużą pokrojona cebulę i posiekany ząbek czosnku (jak ktoś lubi czosnek to parę ząbków, a jak nie lubi to nie dodaje wcale) Potem wrzucamy do garnka pół kilo wątróbek pokrojonych w kawałeczki.
Dorzucamy obrane ze skórki i pokrojone w małą kostkę pomidory i dusimy wszystko aż mięso nie będzie już surowe. Potem dorzucamy jeszcze ser feta (całe opakowanie około 300gram) i smażymy to wszystko już odkryte często mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.